Läxhjälp

Hjulsta grundskola kan man få hjälp med sin läxläsning av Stiftelsen Läxhjälpen. Det är universitets- och högskolestudenter som kommer och hjälper till, och de kan mycket om studieteknik förutom att de är duktiga på sina ämnen, som framförallt är skolans kärnämnen. Varje elev får hjälp med det hen behöver just då. Det går också att få vägledning kring sin framtid och vilka studier som är lämpliga för att man ska ha möjlighet att komma dit man vill. För eleverna är det helt gratis.

Fotboll och HJU maran

Sommarlovet närmar sig med stormsteg, men innan dess finns det en del att hinna med. Lite spring i benen får man väl med vårvärmen, som förhoppningsvis kommer hit. Den 23 maj är det HJU Maran för årskurs 7-9 och den 5 juni har niorna fotboll. Vi önskar alla lycka till med det!

Sommarlov och ledigt

Innan det är dags för sommarlov finns några lediga dagar. Kristi himmelfärdsdag är en röd dag, det är torsdagen den 25 maj, och eleverna är lediga också fredagen den 26 maj. Nationaldagen tisdagen den 6 juni är också en röd dag, då är skolan stängd. Under samtliga röda dagar i den svenska kalender, har skolan stängt. Vissa utvecklingsdagar kan förekomma vilket innebär att eleverna är lediga medan lärare och ledning har planeringsdag.

Den 9 juni är det skolavslutning. Det blir som vanligt högtidligt med musik. Rektorn ska hålla tal, och några stipendier delas ut till elever. Sedan är det dags för det efterlängtade sommarlovet, något som de flesta elever ser fram emot – att ha lite härlig ledighet och kunna umgås med nära och kära. Möjligtvis åka på en semester inom Sverige eller kanske utanför. Sommarlovet är cirka tio veckor och den 16 augusti rivstartar höstterminen. Så vila upp er till dess!